Kağızman tuz madenlerinden kaya damarları halinde çıkarılıp öğütülerek sofra tuzu ve salamura haline getirilen Kağızman kaya tuzu, lezzetiyle tanınıyor.
84 MİNERAL VAR
İlçede kaya tuzunu öğüterek sofra tuzu yapan Kenan Zeytun, Kağızman kaya tuzunun iki çeşidinin bulunduğunu söyledi.
Hem kristal hem de sarı tuzun insan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineral oranının 84 olduğunu anlatan Zeytun, kaya tuzunu öğüterek sofra tuzu ve salamura haline getirerek tüm Türkiye’ye sattıklarını söyledi.
Birçok kişi saf ve doğal Kağızman kaya tuzunu küçük taşlar halinde alıp odalarında bulundurur ve astım, bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanır.
(İHA)
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sokak bağışı tartışması kanla sonuçlandı! 4 Afgan bıçaklı saldırıya uğradı
Hollandalı ismin paylaşımına Selçuk Bayraktar’ın verdiği yanıt gündemde: “Burası Türkiye”
Tanju Özcan’dan Afrikalı öğrencilerin tepkisi “Astronomik bir artış yapacağız”