Rus istihbaratı halkı terör çağrılarına karşı uyardı

Rus istihbaratı FSB’den yapılan açıklamada, Moskova’daki terör saldırısının ardından aralarında çocukların da bulunduğu Rus vatandaşlarından gelen telefon ve mesajların arttığı, bu kişilerin Ukrayna’dan gelen sahte numaralarla Rusya topraklarında terör eylemleri gerçekleştirmeye teşvik edildiği belirtildi. , önemli ölçüde arttı.

Açıklamada, özellikle alışveriş merkezleri, ulaşım ve sosyal altyapılarda terör saldırısı çağrısı yapıldığı ve gençlerin bu terör saldırısını para karşılığında gerçekleştirmeye teşvik edildiği ifade edilerek, şöyle devam edildi: “Vatandaşlarımızdan bu hususlara dikkat etmelerini rica ediyoruz. provokasyonlar.” İfadesi kullanıldı.

Açıklamada, tüm bu tür vakaların derhal polise bildirilmesi gerektiğinin altı çizilerek, “reşit olmayanlarla bu tür abonelerle konuşmamanın veya yazışmamanın önemi hakkında ayrı ayrı konuşmanın” gerekliliğinin altı çiziliyor.


Moskova’da konser salonuna terör saldırısı

Rusya’nın başkenti Moskova’da 22 Mart akşamı “Crocus Belediye Binası” konser salonuna silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla lobide rastgele ateş açtığı görüldü.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin yakalandığını duyurdu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber