Mardin'in 2 mahallesinde sokağa çıkma yasağı

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, üyelerin kullanması düşünülen barınak, barınak ve depo alanlarının imha edilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Terör örgütünün malzemelerine el koymak.

İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Savur'un Pınardere ve Yeşilalan mahallelerinde 00.01'den itibaren bölgedeki operasyonların bitimine kadar sınırlı sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasağa uyumun bazı kesimlerce engellendiği kaydedildi. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından önemlidir.

Bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Mardin Valiliği, Savur ilçesine bağlı bazı kırsal alanların 2 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Yeşilalan ve Pınardere Mahalleleri sınırları içindeki alanların milli güvenlik, kamu düzeni ve halkın refahının sağlanması amacıyla 20 ve 21 Ekim tarihlerinde geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi. Suçun önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması.

Açıklamada, “5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri uyarınca vatandaşlarımızın bu yasağa uymaları can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.” Açıklamaya yer verildi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber